Lästid

Lån utan fast anställning / jobb

Förr lånade de flesta pengarna på banken och det fanns en uppfattning att man inte kunde låna pengar utan fast anställning eller jobb. Idag är det ingen tvekan om att det har blivit mer vanligt att låna pengar online utan fast jobb.

Låna pengar utan fast anställning - går det?

Du kan idag till och med kan ansöka om och få ett privatlån beviljat även vid vikariat, visstidsanställning eller till och med frilansarbete. Det är alltså helt möjligt att ta privatlån utan fast anställning.

Naturligtvis kommer du som inte alls har någon form av arbete, inkomst eller möjlighet att betala tillbaka, att kunna låna. Det kommer också att finnas en rad olika regler för att ett privatlån ska kunna beviljas utan anställning. Vi vill dock vara tydliga med att det går att ta lån utan fast anställning även med betalningsanmärkning. Se våra lån här

Det går exempelvis inte att få ett privatlån utan kreditupplysning eftersom de regler som fastställts av Finansinspektionen tydligt säger att alla kreditinstitut och banker måste utföra en kreditupplysning på sina låntagare innan ett lån kan beviljas.

Är det då så att du som låntagare har en anmärkning sedan tidigare, behöver inte det vara något som leder till avslag på din ansökan. Idag finns det många långivare som erbjuder privatlån med betalningsanmärkning utan fast jobb. Dock finns det många andra regler som måste uppfyllas för att kunna beviljas ett privatlån utan säkerhet, såsom åldersgräns och lägsta taxerade inkomst som två exempel.

  • Vid ansökan om privatlån utförs alltid en kreditupplysning
  • Du kan få lån utan fast anställning
  • För dig med betalningsanmärkningar finns det fortfarande chans att få ett lån beviljat
Per Eriksson

Per är både systemutvecklare och skribent på lån-betalningsanmärkning.se och har många års erfarenhet av arbete i finansbranschen.