Kreditlån utan UC

Det är inte ovanligt att söka efter en långivare som kan bevilja kreditlån utan UC. Det behöver vi dock titta närmre på, för det beror nämligen på vad du definierar som UC.

Hur fungerar Kreditlån utan UC?

 Att beviljas ett kreditlån utan att Upplysningscentralen (UC) genomför själva kreditprövningen är oftast inga problem, det finns gott om långivare på marknaden som använder sig av andra kreditupplysningsföretag så som Bisnode och Creditsafe. Om du med UC menar en kreditupplysning rent generellt kan det dock bli svårt, det är nämligen inte lagligt i Sverige att bevilja lån utan att en kreditupplysning genomförts.

Att en kreditupplysning genomförs av den långivare du ansöker om kontokredit hos bör du istället se som ett tecken på professionalitet och seriositet. Det innebär nämligen att verksamheten följer alla de lagar och regler som är uppsatta för att bedriva låneverksamhet i Sverige.

Att däremot önska att slippa en kreditupplysning på grund av att du har en något sämre kreditvärdighet är helt förståeligt. Däremot är det inte omöjligt att beviljas en kontokredit även om så är fallet. Det kan dock vara färre långivare som erbjuder dig lånealternativ, men möjligheten finns fortfarande. Så vilka långivare som kan erbjuda dig kreditlån.