Monetti lån

Lånebelopp 3.000–20.000 kr
Ränta 39 %
Effektiv ränta
Löptid 1–12 månader
Besked inom Inom 15 min
Utbetalning inom 0–1 bankdagar
Startavgift 350 kr
Fakturaavgift 45 kr
Ansök med BankID NEJ
Åldersgräns 18 år
Inkomstkrav Deklarerad inkomst
Betalningsanmärkning Kan accepteras
Kreditupplysning Bisnode Kredit

 • Både kreditlån (flexilån) och sms lån
 • Ingen UC
 • Öppet 7 dagar i veckan
 • Startavgift + fakturaavgift

Ansök här

Låneexempel: Låna 2 000 kr i 30 dagar. Uppläggningsavgift 350 kr, aviavgift 45 kr , räntekostnad 64 kr, effektiv ränta 1135%, totalt att återbetala 2 459 kr.

Monetti omdöme

Det finns olika sätt att låna pengar på. Vanligen vänder sig många till sin bank, men om du vill låna lite mindre summor utan krav på säkerhet finns det andra aktörer att vända sig till. Monetti är en sådan aktör. Företaget har funnits sedan 2006 och erbjuder möjlighet till lån av mindre summor för dig som till exempel har behov som banker inte kan tillgodose. Monetti ingår i Folkefinansgruppen. Det är ett licensierat finans- och kreditbolag under tillsyn av Finansinspektionen. Det här gör att du kan känna dig trygg och säker när du ansöker om lån hos dem.

Lån hos Monetti - så här fungerar det

Det är enkelt och smidigt att ansöka om de lån Monetti erbjuder. Du kan som mest låna upp till 20 000 kronor utan säkerhet, och det finns både vanliga Monttilån och så kallade Flexilån. Flexilån innebär att återbetalningen är flexibel, och du kan ta ut hela beloppet direkt eller i omgångar. Båda lånevarianterna innebär också att du får använda pengarna till vad du vill utan att Monetti lägger sig i det. Hos den här låneaktören har du dessutom möjlighet att få beviljat lån med betalningsanmärkning, vilket du kan läsa mer om längre ner på den här sidan. Att ansöka om lånet är gratis.

Du kan ansöka om lån via deras sajt, SMS eller via telefon. Första gången du ansöker om lån eller vill låna med betalningsanmärkningar går det snabbast att göra det via nätet, där du identifierar dig med BankID. Som återkommande kund är SMS det snabbaste alternativet. Du fyller i beloppet som du vill låna, återbetalningsperiod samt ditt personnummer och telefonnummer. Därefter accepterar du villkoren och skickar in ansökan. Under vardagar, och om du ansöker om lånet innan klockan 13.00, betalas pengarna ut samma dag. Om du ansöker om lånet under en helg kommer pengarna in på ditt konto på måndagen.

Lån med betalningsanmärkning

Alla kan ha det lite kärvt ekonomiskt någon gång i livet, och det är inget som nödvändigtvis ska behöva påverka din chans till att få ett lån accepterat. Hos Monetti accepteras lån med betalningsanmärkning, men det gäller att de anser att du har förmågan att kunna betala tillbaka lånet. Hos dem kan du låna med betalningsanmärkning utan UC, men de använder sig av Bisnode för kreditupplysning istället för kontroll. Du får ofta lån med betalningsanmärkning svar direkt, så länge du inte ansöker under helger eller eftermiddagar och kvällar. Se längre ner på sidan för mer information om öppettider till deras kundtjänst.

När du vill låna pengar med betalningsanmärkning kommer Monetti att bedöma din förmåga att betala tillbaka pengarna individuellt för att de ska få in pengarna i utsatt tid. Du har dock alltid möjligheten att ompröva ett beslut, eller skicka med kompletterande information som indikerar på att du har förmågan att kunna betala tillbaka pengarna. Monetti gör en helhetsbedömning och menar att en äldre betalningsanmärkning inte ska stå i vägen för dig - alla kan ha oturen att dra på sig en anmärkning under någon period i livet. Däremot bör du ha en deklarerad inkomst och inte finnas med hos Kronofogden för att kunna låna pengar hos dem.

Kundtjänst

Det är viktigt att du kan komma i kontakt med din långivare. Du är alltid välkommen att kontakta Monetti om du har några frågor kring ditt lån, eller om du har fått avslag på att låna pengar betalningsanmärkning. Du når dem via mejl ([email protected]) eller via telefon (08-588 581 00). Du kan också skicka ett brev till dem om du skulle vilja det. Öppettiderna är klockan 08.00-18.00 på vardagar, klockan 10.00-15.00 på lördagar, och mellan 10.00 och 15.00 på söndagar och helgdagar. Du kan vända dig till dem oavsett vilken fråga du har, så länge det har med Monetti och ditt lånande att göra.

Om du har frågor eller funderingar kring ditt lån, belopp, återbetalningstider eller att låna fast betalningsanmärkning med mera har Monetti också en FAQ-sida. Under Vanliga Frågor kan du få svar på de mest förekommande funderingarna kring lån hos Monetti, så som Monetti UC, lån trots betalningsanmärkning, Monetti bank och hur mycket du får låna hos dem. Först om du inte hittar svaret där kan du vända dig till deras kundtjänst för att ställa din fråga till någon av medarbetarna där. Monetti ser möjligheter snarare än hinder vad gäller att låna pengar, och erbjuder därför lån för personer trots anmärkningar.

Villkor för att beviljas lån hos Monetti

 • Du måste vara minst 18 år gammal
 • Du ska ha en taxerad inkomst
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige
 • Du får inte ha skulder hos Kronofogden

Ansök kostnadsfritt

Kontaktuppgifter

Öppettider

 • Måndag 08:00-18:00
 • Tisdag 08:00-18:00
 • Onsdag 08:00-18:00
 • Torsdag 08:00-18:00
 • Fredag 08:00-18:00
 • Lördag 10:00-15:00
 • Söndag 10:00-15:00

Företagsuppgifter

 • Bolagsnamn Folkefinans AS Norge, Filial Sverige
 • Org.nummer 516404-7044
 • Adress Götgatan 78
 • Postnummer 118 30
 • Postort Stockholm

gå till Monetti

Omdömen


Lämna ett omdöme

Genom att skicka in ett omdöme godkänner du Lån-Betalningsanmärkning policy för personuppgifter som finns att läsa under Allmänna villkor. Om ditt omdöme är olämpligt eller framstår som stötande kan vi välja att inte publicera omdömet.

Laddar ...