Flexkontot

Lånevillkor hos Flexkontot

 • Ålderskrav18 år
 • Inkomstkrav12 500 kr/mån
 • UtbetalningSamma dag som lånet beviljas
 • Startavgift475 kr
 • Fakturaavgift25 kr
 • UttagsavgiftNej
 • BetalningsanmärkningJa
 • Ansök med BankIDJa

Villkoren är ett urval av lånevillkoren hos Flexkontot. Kontrollera alltid fullständiga villkor på flexkontot.se.

Låna med betalningsanmärkning hos Flexkontot

Flexkontot kan bevilja lån även om du har betalningsanmärkning.

Det är OK att låna hos Flexkontot även trots betalningsanmärkning..

För- och nackdelar med Flexkontot

 • Betalningsanmärkning får förekomma
 • Snabb hantering + uttag
 • Ingen UC-koll
 • Flexibel återbetalning
 • Hög beviljandegrad
 • Lånebelopp
 • 3 000–30 000 kr
 • Ränta
 • 42.48 %
 • Löptid
 • 1–12 mån
 • Typ av lån
 • Långivare

Låneexempel: rediten har 42,48 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 112 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 74,3 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 344 kr.

Det här är en högkostnadskredit Om du inte betalar tillbaka hela lånet riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Recension

Flexkontot omdöme

Flexkontot ägs av aktiebolaget Brixo AB och är en seriös, svensk långivare som bedrivit kreditverksamhet gentemot privatpersoner sedan 2014. Såväl Finansinspektionen som Konsumentverket utövar tillsyn över Brixo AB. Flexkontot erbjuder sina kunder möjligheten att ansöka om flexibla krediter från 5 000 till 30 000 kronor, vilket innebär att du beviljas en viss limit och sedan gör valfritt uttag hur- och närsomhelst. Denna flexibilitet är förstås vad som givit upphov till Flexkontots namn. Kunden betalar in enligt ett avtalat minsta belopp i slutet av varje månad, tills dess att skulden är till fullo återbetald. Frukta inte heller om du har betalningsanmärkningar, då detta inte nödvändigtvis behöver innebära något problem.

Vem kan låna hos Flexkontot?

Alla svenska medborgare över 18 år med en årlig inkomst på minst 150 000 kronor och ett svenskt personnummer kan ansöka om ett lån hos Flexkontot. Ett sista krav är att du inte tillåts ha några pågående skulder hos Kronofogden. Men att få ett lån med betalningsanmärkning behöver däremot inte vara något problem. Flexkontot gör nämligen individuella helhetsbedömningar i alla fall, och beslutar avseende din ansökan baserat på sådant som framtida återbetalningsförmåga, andra lån och ansökningar, årsinkomst och riskbedömning. I vissa fall kan du bli beviljad ett lägre belopp än du ansökt om. Varje kunds ekonomi analyseras både automatiskt och manuellt, och en kreditupplysning inhämtas från UC.

Många är oroliga över sin ekonomi och vet med sig att de har ett dåligt kreditbetyg på grund av tidigare problem med försenade inbetalningar eller missade räkningar. Kanske tror man felaktigt att det är omöjligt att låna med betalningsanmärkningar. Men så är alltså inte fallet när det gäller Flexkontot och ett flertal andra nya, innovativa långivare. Företagets attityd gentemot sina kunder är mycket mer human och man förtaget gör helhetsbedömningar istället för att titta på enskilda fall och gamla misstag. Om du nuförtiden har kontroll över din ekonomi och förutsättningar att betala tillbaka finns det stor chans att du blir godkänd för ett lån hos Flexkontot.

Hur går det till?

För att låna går du in på www.flexkontot.se och fyller i en enkel ansökan med önskad kreditgräns, personuppgifter, inkomster och utgifter samt vilket bankkonto du vill att pengarna ska föras över till. Du godkänner Flexkontots villkor och signerar ansökan snabbt och smidigt med e-legitimation/BankID. Att låna med betalningsanmärkning utan UC är mer eller mindre omöjligt hos de flesta långivare. En UC kommer alltså att tas, vilket givetvis inte gör ditt kreditbetyg bättre. Lån med betalningsanmärkning svar direkt? Ja, nästintill! Efter ansökan får du svar inom 24 timmar, och har du anmärkningar kommer det förstås ta handläggarna en stund att manuellt fatta ett beslut.

På Flexkontots hemsida kan du ansöka om lån dygnet runt, men beslut meddelas endast på vardagar, inom 24 timmar. Efter godkänd ansökan kan du göra uttag så som du önskar på Mina Sidor. Pengarna kommer in på kontot senast nästa bankdag, om du begär uttag innan klockan 17.00. I slutet av varje månad betalar du tillbaka 10 % av det utgående saldot, dock minst 500 kronor. Flexkontot har gjort det enklare för alla att låna pengar med betalningsanmärkning. Det är också lättare att undvika att hamna i fler ekonomiska problem i och med att det går att avbetala lånet månadsvis istället för en enda stor klumpsumma.

Kundservice och övrigt

Kundservice når du på 08-500 850 47, vardagar mellan klockan 09.00-12.00. Det går också bra att kontakta dem närsomhelst via e-post, på [email protected]. Det är kanske inte den mest generösa kundtjänsten vad gäller tillgänglighet, men den är ändå helt okej. Genom att mejla till ovan nämnda mejladress kan du också begära att få förtidslösa ditt lån, precis närsomhelst, så meddelar Flexkontot snarast vilket exakt belopp som ska betalas tillbaka. Det kan vara bra att veta att du har en ångerfrist på 14 dagar, vilket betyder att du endast behöver betala räntan på det antal dagar du haft lånet. Att låna pengar betalningsanmärkning till trots har aldrig varit så lätt!

Flexkontot kan komma att notifiera dig om viktiga saker så som påminnelser via mejl, under Mina Sidor eller telefon. Om du är sen med ditt lån tillkommer en påminnelseavgift och dröjsmålsränta på 36 % ända fram tills dess att lånet är helt återbetalat. Andra kostnader som kan vara bra att känna till är uppläggningsavgiften på 495 kronor, den månatliga aviavgiften på 45 kronor samt månadsräntan på 3,29 %. Du behöver självklart endast betala ränta på den del av krediten som du tagit ut. Låna fast betalningsanmärkning? Absolut, men du kan komma att bli beviljad en lägre kreditgräns. Tänk på att alltid låna ansvarsfullt, och ha koll på din ekonomi.

Villkor för att beviljas lån hos Flexkontot

 • Du måste vara minst 18 år
 • Du ska vara svensk medborgare med svenskt personnummer
 • Du måste ha tillgång till BankID
 • Du ska ha en årsinkomst på minst 150 000 kronor
 • Du får inte ha några pågående skulder hos Kronofogden

Kundomdömen


Lämna ett omdöme

Genom att skicka in ett omdöme godkänner du Lån-Betalningsanmärkning.se policy för personuppgifter som finns att läsa under Allmänna villkor. Om ditt omdöme är olämpligt eller framstår som stötande kan Lån-Betalningsanmärkning.se välja att inte publicera omdömet.

Laddar ...