Kreditlån utan UC

Behöver du ett kreditlån eller en kontokredit men har betalningsanmärkning / prick hos UC? Det finns ändå en god chans att du kan få en kontokredit genom vårt urval nedan. Då är det också möjligt att du också får pengar snabbt direkt på kontot.

Vi har jämfört kreditlån och kontokrediter som kan godkännas trots en eller flera betalningsanmärkningar / UC och presenterat resultatet på denna sidan. Se möjliga kreditlån och välj det lån som passar dig bäst!

Fördelar med Kreditlån / Kontokredit

 • Du behöver inte nyttja hela beloppet
 • Du kan använda kontokrediten/kreditlånet som buffert
 • Du betalar endast ränta på det nyttjade beloppet
 • Det krävs endast en ansökan
 • Flexibel återbetalning
 • Flera långivare godkänner trots anmärkning

Kreditlån - ett flexibelt lån

Ett kreditlån kan liknas vid att ha ett kreditkort, fast du slipper själva betalkortet. Men i övrigt fungerar det ungefär likadant. Du som låntagare ansöker om en kreditsumma hos en långivare som erbjuder kreditlån och om ditt lån beviljas får du en bekräftelse på att du nu har tillgång till det belopp du ansökt om. Nu har du möjlighet att själv välja om du vill, eller behöver, nyttja hela, halva eller delar av detta lån. Med andra ord använder du bara så mycket som du behöver för stunden med ett kreditlån.

En kontokredit fungerar på precis samma sätt, här får du pengarna insatta på ett konto som du sedan själv väljer att göra uttag ifrån. Du kan ta ut 1 000 kronor en vecka för att sedan ta ut ytterligare 2 000 kronor veckan därpå. Det här gör kontokrediten smidig och flexibel och är enligt många ett bättre alternativ än att ta ett privatlån. I takt med att efterfrågan ökar erbjuder fler och fler långivare den här typen av krediter till både privatpersoner och företag. Nedan listar vi de de bästa långivarna för kreditlån och kontokredit.

 

6 st. lån trots anmärkning

1.000–30.000 kr
Lånebelopp
26.00 %
Ränta
5–72 mån
Löptid
 • Kan acceptera betalningsanmärkning
 • Låna utan UC
 • Prisgaranti
4/5
Låneexempel: Vid utnyttjad kredit på 15 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala 17 195 kr (1 433 kr per månad). Effektiv årsränta 29,33%
Låneexempel: Vid utnyttjad kredit på 15 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala 17 195 kr (1 433 kr per månad). Effektiv årsränta 29,33%
1.000–35.000 kr
Lånebelopp
39.60 %
Ränta
4–46 mån
Löptid
 • Kan godta betalningsanmärkningar
 • Flexibla uttag och återbetalningar
 • Ingen startavgift
3.5/5
Låneexempel: Låna 10 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala 12 145 kr. Effektiv ränta 47,64%.
Låneexempel: Låna 10 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala 12 145 kr. Effektiv ränta 47,64%.
3.000–30.000 kr
Lånebelopp
22.95 %
Ränta
1–60 mån
Löptid
 • Bra ränta för att vara snabblån
 • Ingen uppläggningsavgift eller aviavgift
 • Betalningsanmärkningar kan accepteras
4/5
Låneexempel: Låna 20 000 kr i 12 månader med 22,95% ränta och betala 1 881 kr per månad. Totalt att återbetala 22 572 kr.
Låneexempel: Låna 20 000 kr i 12 månader med 22,95% ränta och betala 1 881 kr per månad. Totalt att återbetala 22 572 kr.
3.000–20.000 kr
Lånebelopp
39.48 %
Ränta
2–12 mån
Löptid
 • Betalningsanmärkning får förekomma
 • Snabb hantering + uttag
 • Flexibel återbetalning
3.5/5
Låneexempel: Låna 10 000 kr i 12 månader med 39,48 % ränta. Vid månadsbetalningar om 1 118 kronor ink. avgifter och amortering blir totalt att återbetala 13 416 kr.
Låneexempel: Låna 10 000 kr i 12 månader med 39,48 % ränta. Vid månadsbetalningar om 1 118 kronor ink. avgifter och amortering blir totalt att återbetala 13 416 kr.
2.000–6.000 kr
Lånebelopp
39.00 %
Ränta
2–12 mån
Löptid
 • Kan acceptera betalningsanmärkning
 • Återkommande kund kan låna 20 000;-
 • Flexibel avbetalning
1.000–6.000 kr
Lånebelopp
39.50 %
Ränta
3–38 mån
Löptid
 • Ingen UC
 • Kan acceptera betalningsanmärkning
 • Ansök om höjning av din kreditlimit
3/5
Låneexempel: Låna 8 000 kr i 12 månader. Administrationsavgift om 395 kr/mån och aviavgift 45 kr/mån. Årsränta 39.5%. Totalt att återbetala 11 963 kr.
Låneexempel: Låna 8 000 kr i 12 månader. Administrationsavgift om 395 kr/mån och aviavgift 45 kr/mån. Årsränta 39.5%. Totalt att återbetala 11 963 kr.

Kreditlån / kontokredit

Allt fler söker efter alternativ till vanliga privatlån och därför har många långivare valt att satsa på flexibla krediter. Dessa kallas kreditlån eller kontokredit. Den här typen av lån har funnits på marknaden i flera år men har ökat i popularitet den senaste tiden.

Grunden till detta är just styrkan i att kontokrediterna är flexibla. Ovan listade vi några av fördelarna med kreditlån/kontokrediter, men vi kommer även titta närmre på eventuella risker med dem. Vi kommer också gå igenom vilka krav som finns för att beviljas denna typ av lån samt vad du gör om du har en betalningsanmärkning och önskar låna.

Kreditlån utan UC

Det är inte ovanligt att söka efter en långivare som kan bevilja kreditlån utan UC. Det behöver vi dock titta närmre på, för det beror nämligen på vad du definierar som UC. Att beviljas ett kreditlån utan att Upplysningscentralen genomför själva kreditprövningen är oftast inga problem, det finns gott om långivare på marknaden som använder sig av andra kreditupplysningsföretag så som Bisnode och Creditsafe. Om du med UC menar en kreditupplysning rent generellt kan det dock bli svårt, det är nämligen inte lagligt i Sverige att bevilja lån utan att en kreditupplysning genomförts.

Att en kreditupplysning genomförs av den långivare du ansöker om kontokredit lån hos bör du istället se som ett tecken på professionalitet och seriositet. Det innebär nämligen att verksamheten följer alla de lagar och regler som är uppsatta för att bedriva låneverksamhet i Sverige. Att däremot önska att slippa en kreditupplysning på grund av att du har en något sämre kreditvärdighet är helt förståeligt. Däremot är det inte omöjligt att beviljas en kontokredit även om så är fallet. Det kan dock vara färre långivare som erbjuder dig lånealternativ, men möjligheten finns fortfarande.

Beviljas en kontokredit trots betalningsanmärkning?

Huruvida du som har en betalningsanmärkning i registret kan beviljas en kontokredit eller inte, är mycket upp till långivaren själv. Det finns många olika långivare på marknaden, allt från rena snabblåneföretag till nyetablerade banker. Alla har sin policy för vem som kan beviljas ett lån. Rent generellt kan du som ansöker om kreditlån direkt bli beviljad trots betalningsanmärkning, allt fler långivare accepterar nämligen en till två anmärkningar hos den sökande. Om så är fallet brukar det anges på hemsidan eftersom långivarna konkurrerar med varandra och önskar visa sig så fördelaktiga som möjligt utåt.

Trots att det finns många fördelar med en kontokredit eller ett kreditlån så finns det även nackdelar som kan vara bra att känna till. Dessa visar sig framförallt när det gäller lån som beviljats trots betalningsanmärkningar, men de kan också uppkomma om du inte är uppmärksam på vad långivaren har för villkor kring återbetalning och ränta. Nedan listar vi några av de nackdelar som kan uppkomma med att ta kredit lån med betalningsanmärkning. På det hela taget kan det därför vara klokt att jämföra olika långivare med varandra för att se vem som kan ge bäst ränta och villkor.

 • Ofördelaktig ränta
 • Onödigt höga avgifter
 • Kontinuerliga erbjudanden om att höja kreditgränsen

Individuella bedömningar

Det är vanligt att banker och långivare gör så kallade individuella bedömningar på sina kunder idag. Det är för att öka chanserna att bevilja kunder en kontokredit med betalningsanmärkning. I den individuella bedömningen får du som ansöker ofta lämna in kompletterande uppgifter om din privatekonomi och anställning. Det är för att långivaren ska kunna ta ställning till hur din återbetalningsförmåga ser ut. Om de bedömer den som god kommer du att få ett förslag på hur stort lån de kan bevilja dig. Här får du också ränteförslag och information om övriga administrativa kostnader som tillkommer.

Generellt sett har alla långivare grundkrav som måste uppfyllas för att bli beviljad ett lån, några av dem ser du i punktlistan nedan. Att inkomst är en sådan punk kan göra det svårt att ta kreditlån utan inkomst. Som inkomst räknas inte bara den lön du får utan även pension, bidrag med mera. Den som inte har någon inkomst alls kan därför få det svårt, eftersom den specifika punkten är ett grundkrav för många. Om du ändå är i behov av ett kreditlån rekommenderar vi dig att ta kontakt med en långivare för att se vilka möjligheter som finns.

 • Svenskt personnummer, bankkonto och adress
 • Inkomst (varierar från 50 000 - 200 000 per år)
 • Myndig (vissa har 20 års gräns)

Att tänka på

Ett kreditlån utan säkerhet är ett flexibelt privatlån där du själv väljer hur mycket pengar du vill nyttja. Det är ett lånesätt där du praktiskt taget styr lånet själv. Dels bestämmer du hur mycket av de lånade pengarna du vill använda, dels hur mycket du vill betala tillbaka varje månad. För att ansöka om lånet krävs det att du uppfyller de krav som långivaren ställer på bland annat ålder och inkomst. Det krävs också att du anses vara kreditvärdig nog till att betala tillbaka lånet.

Eftersom ett kreditlån är ett lån utan säkerhet tenderar kostnaden för lånet att vara något högre än andra lån. Om du vill hitta billigaste kreditlån är det därför viktigt att jämföra långivare med varandra. Det gör du snabbt och enkelt med vår hjälp, då vi listar olika långivare och deras villkor. Det är ett snabbt sätt att hitta det kreditlån som har mest fördelaktig ränta. Det bästa är att många långivare accepterar betalningsanmärkningar hos den sökande. Avslutningsvis överväger fördelarna med ett kreditlån dess nackdelar. Se bara till att få en rimlig ränta.

4.5 i snittbetyg av 26 röster